• Wil jij actief zijn bij Caribe?

  Jij kan jouw steentje bijdragen op geheel eigen wijze. Vul een openstaande vacature, zet je in bij evenementen, word lid van de Club van 50, help in de kantine of zet je in als als scheidsrechter, trainer of coach. Wil je op een andere manier een bijdrage leveren? Laat dat vooral weten door een mailtje te sturen naar secretaris@caribe.nl 

  Via verschillende kanalen (o.a. per mail en whatsapp) wordt jouw hulp gevraagd en laat je dan vooral horen! Zonder vrijwilligers en actieve leden zijn wij namelijk niks! 

 • Vacatures

 • Wij zoeken leden die af en toe de handen uit de mouwen willen steken

  Heb je geen tijd om een vaste vrijwilligersfunctie te vervullen, maar gedurende het jaar wel her en der wat uren vrij om de handen uit de mouwen te steken? Dan is dit dé functie voor jou! 

  Wij zijn opzoek naar leden die samen een poule willen vormen om af en toe een sponsoractie of clinic te organiseren. Geen vergaderingen, geen verplichtingen, maar inspringen op de momenten dat het jou uitkomt! De insteek van de poules zal zijn: Heb je tijd? Fijn, dan is je hulp meer dan welkom! Heb je geen tijd? Geen probleem, misschien heb je de volgende keer wel tijd.

  Lees hieronder wat het inhoudt om onderdeel te zijn van de poule voor clinics of de poule voor sponsoracties.

  Daarnaast zijn we opzoek naar twee leden die het aanspreekpunt voor deze poules zou willen zijn, een coördinator clinics en een coördinator sponsoracties.

 • Poule clinics

  Het organiseren van clinics is een belangrijk middel om nieuwe leden te werven. Afhankelijk van het aantal clinics dat wordt georganiseerd, krijgt Caribe er jaarlijks zo’n vijf tot tien leden bij dankzij de clinics. Zo heeft de Sporthopper ervoor gezorgd dat wij ons eerste eigen Beeball team hebben kunnen opzetten en heeft de ACLO cursus ervoor gezorgd dat wij een extra softbalteam kregen! Daarnaast zorgen de clinics voor naamsbekendheid, wat uiteindelijk ook weer tot nieuwe leden leidt.

  Er zijn vier type clinics te onderscheiden:

  1. Losse clinics voor bedrijven en scholen. Caribe krijgt jaarlijks voldoende aanvragen (circa 6 per jaar), met name vanuit scholen, voor het organiseren van clinics. Hierdoor is het zelf initiëren voor clinics niet nodig. Dergelijke clinics duren vaak een dagdeel

  2. ACLO cursus. In juni/juli wordt de ACLO cursus georganiseerd. Dit is een cursus softbal die 6 weken duurt, waar studenten van de Hanze en de RUG zich voor kunnen opgeven. Vaak wordt deze cursus op de maandagavond gegeven van 19.30-21.00u. De studenten zijn vaak ontzettend enthousiast en blijven naderhand graag nog even hangen om een biertje te drinken. We hebben al veel nieuwe Caribeanen mogen verwelkomen dankzij deze cursus!

  3. Keimarkt. In de Keiweek (in augustus) organiseert de ACLO ieder jaar de Keimarkt op het Sportcentrum van Zernike. Tijdens deze markt krijgen sportverenigingen de kans om hun club bekend te maken onder de eerstejaarsstudenten in Groningen. De verenigingen staan met een eigen stand op de sportmarkt. Ook hier houden wij altijd veel nieuwe leden aan over! Het komt daarnaast elk jaar wel voor dat studenten aangeven vroeger te hebben gehonkbald/gesoftbald en dit graag weer willen oppakken.

  4. Sporthopper. In januari/februari en in mei/juni wordt ieder jaar de Sporthopper georganiseerd. Dit is een cursus die 6 weken duurt voor kinderen die op de basisschool zitten. Ook hier houden we altijd een paar nieuwe leden aan over!

  Het doel is om minimaal 5 clinics per jaar te organiseren (hier vallen sporthopper en de ACLO cursus ook onder) en om elk jaar op de keimarkt te staan.

  Wij zijn opzoek naar leden die samen een poule willen vormen. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke Whatsappgroep waarin aanvragen voor de bovenstaande clinics kunnen worden gedeeld. Samen kunnen jullie dan afstemmen wie de clinic op zich nemen. Vaak zijn er per clinic maar twee personen nodig, daarnaast kunnen 6-weekse cursussen zoals de ACLO cursus en de Sporthopper worden verdeeld onder meerdere mensen. Hoe meer mensen in deze poule willen, hoe makkelijker het wordt om deze clinics te organiseren. De insteek van de poule zal zijn: Heb je tijd? Fijn, dan is je hulp meer dan welkom! Heb je geen tijd? Geen probleem, misschien heb je de volgende keer wel tijd.

  Interesse om deel te nemen aan deze poule? Stuur een mailtje aan secretaris@caribe.nl of stuur een appje naar Michelle (0630270537).

 • Poule sponsoracties

  De sponsor- en geldinzamelacties behoren tot één van de grootste inkomstenposten voor Caribe. Jaarlijks vvinden twee grote acties plaats die minimaal €1500,- opbrengen. De twee grote acties die vaak plaatsvinden zijn de Poiesz Jeugd Sponsor Actie en Jantje Beton Collecte.


  Poiesz Jeugd Sponsor Actie
  In februari staat er bij de Poiesz in Helpman een koker van Caribe (en andere sportverenigingen). Bij elke €10,- aan boodschappen en bij bepaalde artikelen kunnen klanten bij de Poiesz, munten verzamelen. Caribe heeft elk jaar een eigen koker waar deze munten gedeponeerd kunnen worden. Hoe meer munten, hoe meer geld voor de club.

  Jantje Beton Collecte
  Met de collectie actie van Jantje Beton (een organisatie die speeltuinen en speelplekken voor kinderen realiseert) kunnen wij geld ophalen voor de club door collecte te lopen. Collecte kan langs de deuren met een collectebus, maar tegenwoordig kan het ook thuis vanaf de bank met een online collectebus. 50% van de opbrengst is voor Caribe en 50% is voor Jantje Beton. Deelname is gratis!

  Wij zijn opzoek naar leden die samen een poule willen vormen en die zich willen inzetten om deze twee geldinzamelacties op touw te zetten. Het gaat met name over het enthousiasmeren en activeren van leden, het promoten van deze acties (zowel vooraf als gedurende de looptijd van deze acties). Hier kunnen de website, mail en social media kanalen van Caribe voor gebruikt worden. Daarnaast is het belangrijk om na een actie een bedankbericht of uitslag van de actie kenbaar te maken.

  Interesse om deel te nemen aan deze poule? Stuur een mailtje aan secretaris@caribe.nl of stuur een appje naar Michelle (0630270537).

 • Coördinator clinics en coördinator sponsoracties

  Naast leden die af en toe hun handen uit de mouwen willen steken om een clinic te organiseren of sponsoractie te organiseren, zijn we ook opzoek naar twee leden die dit willen coördineren. Wij zijn opzoek naar een coördinator voor de clinic poule en een coördinator voor de sponsoracties. De coördinator is het aanspreekpunt voor het bestuur, degene die de mails krijgt doorgestuurd met aanvragen, het contact doet met de clinic aanvragers / organisator van de Poiesz sponsor actie en Jantje Beton. De coördinator is daarnaast degene die met gebruikmaking van de desbetreffende poules ervoor zorgt dat de clinics worden georganiseerd en de sponsoracties plaatsvinden.

  Interesse om deze coördinatietaak op je te nemen?
  Stuur een mailtje aan secretaris@caribe.nl of stuur een appje naar Michelle (0630270537).