• Update corona-regels 19 mei 2021

 • Sinds 19 mei zijn de regels voor de sport versoepeld. Sindsdien gelden de volgende regels:

  • Personen vanaf 27 jaar mogen buiten in in groepsverband sporten, op anderhalve meter en in een maximale groepsgrootte van dertig personen. 
  • De groep tot en met 26 jaar mocht al buiten sporten, zonder afstand te houden.

  Terrassen bij sportkantines
  De terrassen op sportlocaties mogen sinds 19 mei ook weer open, tussen 06.00 en 20.00 uur. Hiervoor gelden dezelfde regels als op andere buitenterrassen, zoals maximaal vijftig personen per terras, maximaal twee personen aan tafel op anderhalve meter afstand, tenzij het om mensen uit hetzelfde huishouden gaat.

  Start jeugd competitie

  Voor de startdatum van alle jeugdcompetities betekent dit dat de KNBSB rekent op een start in het weekend van 12-13 juni. Alle geplande competitiewedstrijden tot dat weekend worden door de afdeling Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet.

   Start seniorencompetities

  Voor de seniorencompetities houdt de KNBSB vooralsnog vast aan de startdatum in de week van maandag 21 juni. Dit betekent dat na een vrijgave voor het spelen van competitiewedstrijden er twee weekenden zijn gereserveerd om oefenwedstrijden te kunnen spelen, waarna de competities vanaf 21 juni daadwerkelijk van start gaan. Alle geplande competitiewedstrijden tot en met zondag 20 juni worden door de afdeling Competitiezaken op ‘afgelast door bond’ gezet.

   Zomerstop en promotie-/degradatieregeling

  Het verdere uitstel van de start van onze competities heeft helaas ook invloed op hoeveel wedstrijden het resterende seizoen nog kunnen worden gespeeld. De KNBSB zal binnenkort meer duidelijkheid geven over diverse onderwerpen zoals het inkorten van de zomerstop en de promotie-/degradatieregeling.