• Honk- en softballen tijdens coronatijd

  Beste Caribeanen,

  Inmiddels is, ondanks de aanhoudende coronacrisis, het honk- en softbalseizoen van start. Onze teams hebben inmiddels allemaal al een aantal wedstrijden achter de kiezen en het belooft toch nog een erg mooi seizoen te worden voor Caribe!

  Ondanks de pracht en praal op het veld moet er toch nog wel rekening gehouden worden met het coronavirus. Daarom hieronder nog de coronaregels zoals ze voor ons als Caribe zijnde gelden:

  Update 29 september: Protocol b.s.c. Caribe – Sporten tijdens de coronacrisis

  Op 28 september heeft de overheid nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Dit heeft onder andere gevolgen voor de sport. Het goede nieuws is dat we gewoon kunnen blijven honk- en softballen! Wel met enkele aanpassingen, maar in principe kunnen we het seizoen afmaken. Hieronder de relevante maatregelen en de nieuwe regels die vanaf vandaag gelden bij Caribe (in ieder geval t/m 20 oktober 2020).

  • Publiek is niet meer toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Dit geldt ook voor de jeugdtrainingen en -wedstrijden. 
   Voor de jeugd zijn er twee uitzonderingen op deze regel:

   1. Bij uitwedstrijden vallen de ‘chauffeurs’ van jeugdleden t/m 17 jaar onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen gewoon blijven kijken bij de wedstrijd. Daarbij geldt wel het verzoek om het aantal rijdende ouders naar een uitwedstrijd te beperken tot een minimum door zo veel mogelijk te carpoolen.

   2. Ouders die een kind van ver weg, met de auto, naar de training/wedstrijd moet brengen, omdat de speler/ster anders niet bij de training of wedstrijd aanwezig kan zijn. Een dergelijke ouder valt ook niet onder de regel voor toeschouwers en mag gewoon blijven kijken bij de wedstrijd. 

  • De kantine blijft voorlopig gesloten

  • Na de training of wedstrijd dient de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten te worden. Er mag nog wel gedoucht worden (mits behoud van de 1,5m afstand), maar niemand mag blijven hangen of nazitten, ook niet buiten op het terras. 

  Meer informatie over de invloed van de coronamaatregelen op sportbeoefening kunnen jullie vinden op de site van het NOCNSF.

  Voor specifieke informatie over de invloed op honk- en softbal, zie de website van de KNBSB.

  Naast deze afgekondigde maatregelen, willen wij jullie daarnaast op het hart drukken om de handen te blijven desinfecteren (desinfectiemiddel staat in de dugouts) en om de 1,5m afstand te waarborgen (buiten de sportactiviteiten om). De gemeente zal komende drie weken strenge controles uitvoeren. Let hier dus allemaal extra goed op! 

  Als bestuur begrijpen we dat de aanscherping van de maatregelen vervelend is, maar wij zien ook de noodzaak hiervan in. De naleving van de maatregelen is de afgelopen weken behoorlijk verslapt, ook bij Caribe. Dit willen we dan ook weer drastisch omdraaien. Wij hopen op jullie medewerking en begrip!

   

  Naast de aangescherpte maatregelen, gelden nog steeds de algemene uitgangspunten

  Algemene uitgangspunten

  • blijf thuis bij klachten;

  • was je handen bij binnenkomst van de kantine en voor en na iedere training en wedstrijd;

  • houd 1,5 meter afstand van elkaar;

  • voor alles geldt; gebruik je gezond verstand en neem je verantwoordelijkheid.

   

  Uitzonderingen op de 1,5m 

  • personen die een gezamenlijk huishouden vormen;

  • de afstand tot kinderen tot en met 12 jaar: 

  • personen t/m 17 jaar alleen onderling;

  • tijdens het sporten;

  • personen met een handicap tot hun begeleiders of vaste mantelzorgers.