• Gezocht: TC Voorzitter!

 • Beste (ouders van) Caribeanen,

  Zoals reeds aangekondigd is dit mijn laatste jaar als voorzitter van de technische commissie (TC). Ik heb dan 3 jaar de functie vervuld en denk dat het tijd is voor een frisse blik! Daarom wil ik jullie bij deze oproepen om je vacant te stellen voor deze vacature.

  Maar wat houdt het eigenlijk in? 
  De TC bestaat uit alle trainers/coaches binnen B.S.C. Caribe waarbij jij als voorzitter aan het hoofd staat. Over het algemeen vinden er 3-4 TC vergaderingen per jaar plaats waarbij je met de gehele TC bij elkaar komt en spreekt over de invulling van de teams, de verwachtingen voor het seizoen, het verloop van het seizoen en eventuele  moeilijkheden/uitdagingen waar men tegen aan loopt. Vorig jaar ben ik gestart met het scheiden van de jeugd en volwassen teams maar dit is uiteraard aan jezelf hoe je dit invulling geeft. Tevens hou je je bezig met het indelen van trainingstijden (zowel op het veld als in de zaal), verschuivingen qua leden in een team gedurende het seizoen, het vinden van staf voor de diverse teams en de overkoepelende pitcher/catcher trainingen. Naast alle club zaken is er 4x per jaar ook nog een regionaal TC overleg waarbij je met alle TC voorzitters bijeenkomt en bijvoorbeeld competitie- en/of Little League zaken worden besproken. Hierdoor leer je de andere verenigingen beter kennen en beschik je over korte lijntjes zodat samenwerking makkelijk gaat.

  En hoeveel tijd kost het?
  De drukste tijd is over het algemeen in het najaar vanaf oktober omdat op dat moment de trainer/coach staf van alle teams moet worden ingevuld en daarnaast moeten ook de teamindelingen rond zijn. Dit kan heel druk zijn maar indien de staf reeds staat en de teams vol zitten, valt dit mee. Verder ben je gedurende het seizoen aanspreekpunt voor alle coaches/trainers/ouders/verzorgers/leden dus het wisselt per week en per seizoen hoeveel tijd dit kost.

  Wat moet jij zijn? 
  Je moet in ieder geval sociaal zijn omdat je het aanspreekpunt bent voor leden maar ook voor de staf. Indien conflicten spelen, moet je de betrokkenen samen kunnen brengen zodat alle neuzen weer dezelfde kant op staan. Tevens moet je flexibel zijn, uiteraard liefde hebben voor de club maar ook daadkrachtig zijn; knopen (die soms lastig zijn) kunnen doorhakken in het belang voor de club (en niet specifiek voor 1 team).
  Fijn zou het zijn als je een bepaalde visie hebt op het technisch beleid zodat je vanaf eind 2020 de club naar een nog hoger niveau kan brengen! Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld gestart met het schrijven van een jeugdplan en dit jaar is het idee dat de jeugd pitchers/catchers op dezelfde wijze gaan trainen als bijvoorbeeld de senioren teams zodat we binnen Caribe een eenduidig beleid voeren zodat de overstap naar een ander team minder groot wordt.

  Kortom ben je toe aan een nieuwe uitdaging, wil je je competenties verder ontwikkelen en de mooiste club van het Noorden helpen? Aarzel dan niet en neem contact op met onze secretaris! 

  Hartelijke groet,

  Hilde Bosker 

  Technisch voorzitter, bsc Caribe